Om Fortuna - koret

Fortuna-koret hører hjemme i Silkeborg og har omkring 35 medlemmer fordelt på sopran, alt, tenor og bas.

Repertoiret er hovedsagelig klassisk musik.

Vi giver fire-seks koncerter årligt, hovedsagelig i det jyske, og opfører med mellemrum større værker.

Koret arbejder hele tiden med sit musikalske udtryk og er kendt for en fin klang og udstråling. Teknikken hedder ”balanceret sang”.

Ca. hvert andet år går turen til udlandet for at udvikle korets musikalske kunnen og styrke sammenholdet.

 

Fortuna-koret øver hver mandag kl. 19-21.30 i Dybkær Kirke, Arendalsvej 1-9, Silkeborg.

Har du lyst til at synge med - klik her.

Kontaktinfo:

Dirigent Henrik Elmer Matthiesen:

Send mail Tlf. 26 70 08 66

 

Formand Trine Klarsø:

Send mail Tlf. 21 72 37 70

Korlederen

Fortuna-korets korleder hedder Henrik Elmer Matthiesen. Henrik er uddannet klassisk sanger og korleder og ved siden af sit arbejde som sanglærer og korleder studerer Henrik på sangskolen New Voice Studio Italia på Italiens østkyst.

I sit arbejde med koret har Henrik fokus på sangernes teknik for at få så egal en korklang som muligt. Uden at blive for teknisk går det ud på synge fuldstændig afslappet – præcis som når man taler. Når man bruger stemmen afslappet, er der en masse farver i stemmen, som understøtter og udtrykker vores følelser. Det er noget, der sker ganske af sig selv. Desuden vil en afslappet stemme klangligt rette sig ind efter sine omgivelser. Alt dette kan man udnytte, når man synger. Derfor er målet for arbejdet med koret, at udnytte den naturlige og afslappede stemme bedst muligt. Henrik Elmer Matthiesen er den eneste korleder i Danmark, der beskæftiger sig med denne sangteknik, der kaldes balanceret sang.

 

Ved siden af korarbejdet tilbyder Henrik sang- og stemmetræning til korets medlemmer. Kontakt Henrik på link til mailadresse for mere information.