Det sker i Fortuna-koret

Fortuna leverede nordiske toner i Italien. Plakaten på husmurene lokkede med ”Armonie Nordiche”, da Fortuna- koret fra Silkeborg var i Italien i pinsen 2019 for at give koncert i kirker i Osimo og Camerano.
Det stemningsfulde foto på plakaten af tågen, der letter over Almindsø, har muligvis spillet ind, da en af de lokale efter koncerten gav udtryk for, at han kunne mærke den danske natur i musikken. Måske skete det, da han hørte koret synge Carl Nielsens ”Aftenstemning” og Niels La Cours ”Fred hviler over land og by”, som var på repertoiret sammen med gejstlige værker sunget på dansk, latin og italiensk.

Efter mange måneders arbejde med repertoiret, drog Fortuna-koret afsted på sin fem dage lange Italiens-rejse, der bød på både fordybelse og hårdt arbejde med koncertforberedelse og koncerter, men også tid og plads til at lege turister og dyrke samværet i flokken.

Det skete for eksempel under strandturen med badning i Adriaterhavet, over en forfriskning på en fortovscafé, under indtagelse af en større mængde pizzaer anrettet på trappen i den lokale park med panoramaudsigt til solnedgang eller de mange andre stunder, hvor det sorte koncerttøj var skiftet ud med shorts, sandaler og stråhat.

Posters_CameranoJPEG.jpg

For mange af kormedlemmerne var turens højdepunkt besøget hos New Voice Studio Italia i Osimo, som havde været planlagt gennem længere tid. De to indehavere af New Voice Studio Italia - Marianna Brilla og Lisa Paglin - var blandt tilhørerne, da Fortuna-koret gav koncert i en fyldt Chiesa San Francesco i Camerano. Med udgangspunkt i det, de to Lisa og Marianna hørte, gav de dagen efter en tre timer lang masterclass, der gav Fortuna-koret yderligere viden om balanceret sang - en sangteknik som koret har arbejdet med de sidste 6 år.
Fortuna-koret har siden starten i 1983 været på talrige udlandsrejser. Måske vil den næste også gå til Italien, hvor der på baggrund af kontakter knyttet denne sommer er åbnet mulighed for nye koncertaftaler.

 

I den kommende sæson lægges hovedvægten af korets arbejde på tysk kirkemusik. Det betyder, at Fortuna-koret ser frem til at give koncerter i 2020 med værker af blandt andre Heinrich Schütz, Franz Schubert, Johannes Brahms, Johann Michael Bach og Johan Herman Schein.

Samtidig vil koret tage fat på forberedelserne til et antal koncerter omkring påsken 2021, hvor koret sammen med musikere fra DR SymfoniOrkestret og Copenhagen Phil opfører Vivaldis Gloria samt værker af Verdi og Mozart.

Her i 2019 er der foreløbig mulighed for at høre Fortuna-koret ved en koncert i Struer Kirke 22. september samt ved 3. julekoncerter i december.

header 7.jpg